Our Roasts

Koffie kent vele smaken, tonen en specifieke kenmerken, die nauw samenhangen met waar en hoe de koffie verbouwd is. De kunst is om verschillende koffiebonen te vermengen tot precies de juiste blend. Elk gebied heeft haar specifieke karakteristieken, wat resulteert in de verschillende smaken en geuren. Noble Tree brandt haar bonen in kleine batches, on demand, om zo altijd de beste kwaliteit te garanderen.

Onze koffie-collectie bestaat momenteel uit een selectie van vijf zorgvuldig uitgebalanceerde melanges en één single origin, waarbij het nummer staat voor de intensiteit van de koffie.  

NO. 17 – FRESH ROAST

SMAAKTONEN: FRUIT & NOTEN

No. 17 is een koffie die zich kenmerkt door een goede balans van frisse zuren, gecombineerd met de mooie tonen van mokka en chocolade. De combinatie van onder andere de fruitige bonen van Ethiopië en de chocolade tonen uit Brazilië zorgen ervoor dat de koffie verrassend en vol van smaak is. De bonen uit Honduras en Peru maken de koffie wat milder en zachter, terwijl de bonen uit Java zorgen voor de fijne aardse tinten. Een kop koffie met verrassend veel smaken op een milde manier samengevoegd. Een klassieke, allrounder koffie voor elk moment van de dag.

No. 17 is qua karakter rond en vol van smaak. De medium branding maakt hem uitermate geschikt voor slow brew koffie of een americano en vormt de perfecte basis voor een milde cappuccino of latte.

Herkomst

– Brazilië
– Ethiopië
– Honduras
– Peru
– Java

NO. 24 – FINEST ROAST

SMAAKTONEN: TOFFEE & TROPISCH FRUIT

Zoals de naam al aangeeft is dit onze meest verfijnde Arabica blend. Een stijlvolle, geraffineerde koffie met een typische cremalaag; fris, maar met een aangenaam zuurtje in de afdronk.

De landen Brazilië, Guatemala en Colombia spelen in deze melange de hoofdrol, milde bonen met tonen van noten en chocolade. Waar de bonen uit Brazilië en Guatemala wat zachter in de zuren zijn, voegen de bonen uit Colombia iets meer zuur toe. Om deze blend meer power te geven zijn de Afrikaanse landen Kenia en Ethiopië toegevoegd. Deze Afrikaanse bonen zijn wat zuurder van oorsprong, denk aan: citrus fruit, rood fruit en tropisch fruit.

Maak van onze Finest Roast een delicate espresso of een straffe lungo.

Herkomst

– Brazilië
– Guatamala
– Colombia
– Kenia
– Ethiopië

NO. 41 – CITY ROAST

SMAAKTONEN: CITRUSFRUIT & CHOCOLADE

De City Roast, gebrand op 219°C, geeft de koffiebonen een middenbruine kleur. No. 41 is een karaktervolle, krachtige blend met een ronde body en een kruidige, licht fruitige afdronk. Ondanks zijn pit kan deze blend de hele dag gedronken worden. Deze rijke blend is voor de liefhebber van een sterke espresso en blijft door de intensiteit en de uitgesproken smaak gegarandeerd overeind in elke latte of cappuccino

Kenmerken van deze koffie zijn: volle body, rond en robuust. Nr. 41 is een combinatie van citrusfruit en chocoladetinten. Mede door de bonen uit Brazilië, Ethiopië en Honduras krijgt deze koffie de volle, maar toch vriendelijke smaak.

Herkomst

– Brazilië
– Ethiopië
– Honduras

NO. 59 – SUMATRA MANDHELING

SMAAKTONEN: KRUIDIG, HOUTACHTIG & CHOCOLADE

Deze Sumatraanse koffie uit Atjeh, een provincie die bekend staat om haar politieke onafhankelijkheid, is onze krachtigste Noble Tree roast. No. 59 is geen melange, maar een single origin boon. Deze karakteristieke koffie heeft aardachtige en kruidige tonen, wat zorgt voor de gebalanceerde, aantrekkelijke Indonesische koffie.

De No. 59 Sumatra Mandheling bonen zijn “semi washed”, wat inhoudt dat de handgeplukte bonen onmiddellijk van hun vruchtvlees worden ontdaan, waarna ze in de zon te drogen worden gelegd. Deze koffieboon groeit op 750 – 1500 meter boven zeeniveau en wordt in de periode van juni – december geoogst. Volgens sommige kenners is dit de zwaarste en daarom de beste en meest smaakvolle koffie ter wereld.

No. 59 vormt de perfecte basis voor het maken van zowel filterkoffie, als een espresso.

Herkomst

– Sumatra

NO. 32 – SIDAMO-BOURBON

SMAAKTONEN: MELKCHOCOLADE, MOKKA & KARAMEL

Een bijzondere roast met zeldzame bonen uit twee regio’s. De Sidamo boon uit Ethiopië, zorgt voor een intens, kruidig aroma met een bloemachtige nasmaak. De Yellow Bourbon uit Brazilie voegt een zoete, karamelachtige smaak toe aan de melange.

Sidamo, Ethiopië produceert één van de meest unieke en fascinerende koffies ter wereld.
Sidamo ligt in het zuiden van Ethiopië, waar voornamelijk de small farmers (plantages van minder dan 1 hectare) deze hoge kwaliteit koffieboon verbouwen. De Sidamo-boon ziet er klein en grijsachtig uit. Wanneer de koffiebessen rijp zijn, worden alleen de beste bessen met de hand geplukt.
De uitstekende balans tussen zuur (Ethiopië) en zoet (Brazilië), maakt deze roast uitermate geschikt voor een espresso.

Herkomst

– Brazilië
– Ethiopië

NO. 1.3 – CAFEINE ARM

SMAAKTONEN: NOTEN, CHOCOLADE & FRUIT

No. 1.3 is te herkennen aan zijn perfect gebalanceerde zuren. De milde, chocolade smaaktonen komen uit Brazilië en Colombia, de krachtige, fruitige smaaktonen komen uit Kenia en Ethiopië. In deze 100% Arabica melange, spelen Brazilië en Colombia een hoofdrol. No. 1.3 is bijzonder laag in zijn cafeïne gehalte, waardoor deze als cafeïne-arm beschouwd kan worden.

Deze milde, ronde koffie is perfect voor een delicate espresso of een straffe lungo.

Herkomst

– Brazilië
– Colombia
– Kenia
– Ethiopië